content top

‘Vernielde bruglift bij De Oversteek desnoods afbreken’

Dit artikel heeft de Gelderlander 14 oktober in de regio editie geplaatst n.a.v. Schriftelijke vragen aan het College van B & W door Ruud klein Hemmink

NIJMEGEN – Als er geen zicht is op een permanente oplossing voor de vernielde fietsers- en voetgangers lift bij stadsbrug De Oversteek in Nijmegen, kan die lift maar beter worden afgebroken. Dat vindt de kleine oppositiepartij Gewoon Nijmegen.
Kan dat niet, of zijn de kosten te hoog, dan kunnen we de lift beter gelijk slopen
Bekijk ook…
• Lift bij De Oversteek kapot, ramen ingegooid
• Extra bescherming lift De Oversteek, voorlopig uitgeschakeld
• Nijmeegse bruglift zorgt voor hoofdbrekens
• Folie op liftkoker bij Oversteek tegen risico’s vallend glas
“Laten we er alsjeblieft geen soap van maken, zoals met de roltrappen bij fietsbrug De Snelbinder is gebeurd”, zegt raadslid Ruud Klein Hemmink, verwijzend naar de jarenlange ellende rond deze roltrappen nabij de Nijmeegse Hezelpoort. Deze roltrappen werden kort voor de zomer verwijderd omdat ze het vaker niet dan wel deden.
250.000 euro reparatiekosten
In 10 jaar tijd was de gemeente meer dan 250.000 euro kwijt aan reparaties. Het kostte nog eens 50.000 euro om de roltrappen weer aan de praat te krijgen en dat zag de gemeente niet zitten. Dus werd besloten de ze te ontmantelen.
Vernieling
De lift werd in het voorjaar vernield. Vandalen gooiden met keien die onder de brug lagen 15 grote ruiten van de glazen liftschacht in, plus 2 glazen liftruiten.
Ingepakt
Begin juni besloot de gemeente de lift uit veiligheidsoverwegingen in te pakken met plastic en folie om te voorkomen dat de versplinterde ramen een gevaar zouden vormen voor omstanders.
Een gemeentewoordvoerster liet gisteren weten dat er nog altijd naar een definitieve oplossing wordt gezocht.
Hufterproof maken
Gewoon Nijmegen-raadslid Ruud Klein Hemmink: “Misschien dat de lift hufterproof te maken is. Maar dan zeg ik: doe het dan in één keer goed. Kan dat niet, of zijn de kosten te hoog, dan kunnen we de lift beter gelijk slopen.”Plaats een reactie