content top

Opkomen voor de gewone Nijmegenaar

Gewoon Nijmegen: ‘Neem de Nijmegenaar nou eens serieus!’
“Opkomen voor de gewone Nijmegenaar, vooral voor de mensen die het moeilijk hebben. De lasten op maat omlaag brengen voor degenen die het echt nodig hebben. Inwoners en kleine ondernemers snel helpen en niet allerlei moeilijke regels opstellen. Luisteren naar de ideeën en de kritiek uit alle wijken. En er wat mee doen! Uitleggen waar hun geld naar toe gaat in begrijpelijke taal.”
Dat is de boodschap waar lijsttrekker Jo Janssen van Gewoon Nijmegen al jaren op hamert. Dat zijn ook de belangrijkste punten in de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Jo Janssen, Nijmegenaar in hart en nieren, is al twaalf jaar ‘hèt gezicht’ van Gewoon Nijmegen in de gemeenteraad. In onvervalst Nimweegs en als ‘luis in de pels’ komt hij in de gemeenteraad op voor de gewone mensen en voor de kleine ondernemer.
“Gewone mensen snappen echt niet waar de gemeente mee bezig is. Ze snappen niks van plannen die geschreven worden achter de tekentafel. Ze lezen geen dikke pillen gemeentetekst in moeilijke woorden. En ze worden gek van allerlei belachelijke regels en procedures, waarmee ze van het kastje naar de muur worden gestuurd. Vind je het dan gek dat ze de gemeente en de politiek niet interesseert en niet vertrouwen.”
“Het zijn de bewoners van de gewone wijken die het allerbeste weten wat er in hun wijk gebeurt, maar daar doet de gemeente niets mee. Inspraak? Medezeggenschap? Laat me niet lachen! “De gemeente heeft toch allang beslist.” “De gemeente is er voor de mensen en niet andersom. De gemeente bepaalt nu eenzijdig waar al het geld naar toe gaat en hoe met de behoeften van mensen wordt omgegaan. Dat moet dus helemaal anders.”Plaats een reactie