content top

Fractie

Gewoon Jo Janssen, partijvoorzitter

De bekendste horecaondernemer uit Nijmegen is geboren in de benedenstad en Nijmegenaar in hart en nieren. Kent het leven van arm tot rijk en van laag tot hoog. Hij heeft 15 jaar in het Waterkwartier en 10 jaar in de Wolfskuil gewoond. Jo wil de gemeente beter laten zorgen voor de Nijmegenaar. Wil zich zelf inzetten voor meer actie vanuit de gemeente: minder praten meer doen. Ervaren mensen aantrekken uit het bedrijfsleven voor posten in gemeente. Beeindigen torenhoge kosten voor de bedrijven en de gewone burger. Jo is ook bekend bij de ouderen van deze stad. kijk naar stichting benedenstad Nijmegen.

 

Gewoon Ton Roes, raadslid

Al een paar jaar op de achtergrond als fractievolger bezig. Nu raadslid. Geboren en getogen in Nijmegen, met wortels in de benedenstad. Werkte na zijn studie arbeidsmarktpolitiek als manager in het bedrijfsleven, het ziekenhuiswezen en de sportwereld. Heeft ruime bestuurlijke ervaring bij verengingen. Was, al langer geleden, o.a. manager betaald voetbal bij NEC. Werkte tot zijn pensioen in 2015 als plv. directeur-locogemeentesecretaris bij de gemeente Wijchen. Was daar vier jaar geleden adviseur bij de coalitievorming en schreef het coalitieakkoord. Weet dus wel een beetje hoe de politieke hazen lopen. Was als ZZP-er interim-directeur van een regionale bibliotheekorganisatie in Boxmeer e.o. En werkte vanaf 1 januari 2017 tot 1 mei aanstaande als interim-directeur van sociaal-cultureel centrum en theater ’t Mozaïek in Wijchen.
Betrokkenheid bij de plaatselijke politiek in ‘zijn’ stad is nu een nieuwe uitdaging. Heeft vooral iets met de no nonsens inzet van gN.

GN ELS def1Gewoon Els Stouthamer, fractie-coördinator


Els is zelfstandig horecaondernemer en exploiteert de horeca van de Jan Massinkhal in Nijmegen en runt samen met haar zoon Stouthamer Catering. Daarnaast is zij secretaris van Stichting benedenstad Nijmegen waar zij de spil is in het organiseren van activiteiten voor (veelal eenzame) ouderen. Ook is zij voorzitter van Buurtvereniging Bataafs kwartier en voorzitter van activiteiten commissie benedenstad. Els heeft zich jarenlang ingezet voor ondernemersactiviteiten in de binnenstad, met name voor de Ringstraten waar zij jarenlang secretaris is geweest. Bij fractie Gewoon Nijmegen is zij de verbindende  factor.

                                                Gewoon Vincent Martinus, fractie volger

Ben geboren en getogen in Den Haag, in 1970 naar Nijmegen verhuisd. Na een aantal jaren beroepsmilitair te zijn geweest ben ik in 1983 in de verkoop terecht gekomen, de detailhandel.

In 1985 overgestapt en werkzaam geweest als bedrijfsleider projectinrichting in Nijmegen. Daarna in 1990, als senior sales bij een Amerikaans bedrijf actief geweest in de automotive branche.

Vanaf 1997 ben ik werkzaam bij wat nu het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen heet. De eerste 12 jaar in de commercie met als speerpunt de regionale ondernemersnetwerken. Vanaf 2012 als Werkcoach/ leidinggevende van een aantal afdelingen, hier werk ik dagelijks met de gewone  Nijmegenaar.

Ben een persoon met een sociaal hart, meedenkend waar het kan, maar daarnaast kan ik ook redelijk hard zijn waar het moet.

Ben allergisch voor oneerlijkheid, achterklap, gedraai en ja-knikkers en nee-doeners.

Wat mij zo aan sprak was dat Jo Janssen een no-nonsens type is, de Nijmeegse tongval en zonder aanziens des persoons recht door zee, wars van de vorm, maar op inhoud.

Ton Roes kende ik van NEC, waar hij ook actief is geweest als voorzitter amateurtak en ik als vicevoorzitter. Heb vervolgens contact gezocht en kwamen tot de conclusie dat er wederzijds vertrouwen was en dat we ervoor moeten gaan.

 

Gewoon Nancy Jacobs, fractievolger

Een echte Nijmegenaar, geboren op Plein 1944, nu woonachtig op de Waalkade. Altijd enorm veel interesse gehad in het echte Nijmegen.
In Nijmegen gestudeerd, als ondernemer actief geweest, diverse netwerkclubs opgericht, betrokken bij Valkhofvereniging als Penningmeester, Lid Ledenraad Rabobank, diverse andere bestuur functies in het Nijmeegse. Actief in het vrijwilligerswerk. Nijmegen moet het echte Nijmegen blijven ook voor de Nijmegenaar.

 

 

Gewoon Frank Jasper, fractievolger

Woont en werkt ruim 16 jaar in Nijmegen. Afgestudeerd architect en momenteel werkzaam als bouwkundige. Heeft jarenlang gewerkt bij verschillende woningstichtingen. Thans adviseur ruimtelijke ordening en woningbouw onder meer voor een aantal gemeenten en woningcorporaties. Zijn interesse gaat uit naar volkshuisvesting en stadsontwikkeling.