content top

Fractie

GN JO def1Gewoon Jo Janssen, partijvoorzitter

De bekendste horecaondernemer uit Nijmegen is geboren in de benedenstad en Nijmegenaar in hart en nieren. Kent het leven van arm tot rijk en van laag tot hoog. Hij heeft 15 jaar in het Waterkwartier en 10 jaar in de Wolfskuil gewoond. Jo wil de gemeente beter laten zorgen voor de Nijmegenaar. Wil zich zelf inzetten voor meer actie vanuit de gemeente: minder praten meer doen. Ervaren mensen aantrekken uit het bedrijfsleven voor posten in gemeente. Beeindigen torenhoge kosten voor de bedrijven en de gewone burger.Jo is ook bekend bij de ouderen van deze stad. kijk naar stichting benedenstad Nijmegen.

 

 

 
Ton Roes, raadslid

Al een paar jaar op de achtergrond als fractievolger bezig. Nu raadslid. Geboren en getogen in Nijmegen, met wortels in de benedenstad. Werkte na zijn studie arbeidsmarktpolitiek als manager in het bedrijfsleven, het ziekenhuiswezen en de sportwereld. Heeft ruime bestuurlijke ervaring bij verengingen. Was, al langer geleden, o.a. manager betaald voetbal bij NEC. Werkte tot zijn pensioen in 2015 als plv. directeur-locogemeentesecretaris bij de gemeente Wijchen. Was daar vier jaar geleden adviseur bij de coalitievorming en schreef het coalitieakkoord. Weet dus wel een beetje hoe de politieke hazen lopen. Was als ZZP-er interim-directeur van een regionale bibliotheekorganisatie in Boxmeer e.o. En werkte vanaf 1 januari 2017 tot 1 mei aanstaande als interim-directeur van sociaal-cultureel centrum en theater ’t Mozaïek in Wijchen.
Betrokkenheid bij de plaatselijke politiek in ‘zijn’ stad is nu een nieuwe uitdaging. Heeft vooral iets met de no nonsens inzet van gN.

 

 

Tgewoon-nijmegen-025Gewoon Frank Jasper, fractievolger

Woont en werkt ruim 16 jaar in Nijmegen. Afgestudeerd architect en momenteel werkzaam als bouwkundige. Heeft jarenlang gewerkt bij verschillende woningstichtingen. Thans adviseur ruimtelijke ordening en woningbouw onder meer voor een aantal gemeenten en woningcorporaties. Zijn interesse gaat uit naar volkshuisvesting en stadsontwikkeling.

 

 

 

GN EEF-def1Gewoon Eef Hendriks, fractie volger

Is geboren en getogen Nijmegenaar. Geniet inmiddels van zijn welverdiende pensioen. Was in het verleden werkzaam bij o.a. openbare nutsbedrijven, was hoofd financiën en technische zaken van wijkcentra Nijmegen. Was administrateur bij de raad voor maatschappelijke opbouw ( het huidige Tandem). Was exploitant van hotel restaurant café Wienerhof ( huidige Oporto hotel). De laatste jaren is Eef nog werkzaam als adviseur makelaardij bij KBS in Nijmegen. Verder heeft Eef interesse in alles wat met seniorenvoorzieningen te maken heeft, vandaar ook dat hij als vrijwilliger betrokken is bij het SWON. En ook vrijwilliger bij het regionaal archief Nijmegen. Ook de financiën in algemene zin van de Gemeente Nijmegen houdt hem bezig, met name de ontwikkelingen rond om de Waalkade.

 

 

GN JOOP def1

Gewoon Joop Pijman, fractievolger

Nieuwkomer. Geboren in de benedenstad, wonend in Hees. Komt uit een ondernemende familie bekend van de autobandenhandel, houthandel, ijzerhandel en zelf bekend van de Hollywood videotheken. Inkoper voor grote groep internationale videotheken en groothandel. Fan van NEC, ijshockey en basketbal, maar ook van amateurvoetbal. Wil zich graag inzetten voor het algemeen belang van Nijmegen maar in het bijzonder voor de algemene veiligheid, sport, citymarketing en tourisme.

 

 

GN ELS def1Gewoon Els Stouthamer, fractie-coördinator

Zeer bekend door haar inzet bij Gewoon Nijmegen en stichting benedenstad Nijmegen