content top

Standpunt debatten gemeenteraadsverkiezingen

Standpunt debatten gemeenteraadsverkiezingen

‘Gewoon Nijmegen doet als protestpartij in principe niet mee aan politieke debatten voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart! 

Tijdens het laatste fractieoverleg van gN hebben wij een standpunt ingenomen over de campagne voor de komende verkiezingen. Natuurlijk laten we onze stem via social media en directe oproepen en contacten horen. Maar wij doen er in principe niet aan mee om dit via debatten te doen. Wij laten ons als kleine lokale partij niet als ‘slachtvee’ gebruiken door de landelijke partijen en de media over ‘allerlei algemene onderwerpen en loze beloften’. Op die manier willen we onze kiezers niet bereiken. Daar zijn onze kiezers ook helemaal niet in geïnteresseerd. Daar komt nog bij dat gN categorisch geweerd wordt in de lokale media. Onze mening gaat dus voor ‘onze mensen’ in dit soort promotiedebatten altijd verloren.

In bijzondere situaties overwegen we om mee te doen, als onze kiezers rechtstreeks ‘bereikt worden’ in het debat. En als duidelijk is welke onderwerpen aan bod komen en waar wij dan iets zinnigs over te zeggen hebben.

Wat dat betreft, en dat is wel een belofte, blijft gN een protestpartij die zich in de gemeenteraad scherp laat horen als het college besluiten wil nemen die ten koste gaan van ‘onze mensen’. En als we plannen hebben waarmee we de leefbaarheid en het (kleine) ondernemerschap in wijk en stad verbeteren. Daar bereiden we ons dan ook goed op voor.

In ons verkiezingsprogramma is goed te lezen waar wij voor staan.

 Stem daarom ‘gewoon Nijmegen’

 

lijst 6.

 Plaats een reactie